In de uitneembare apparatuur wordt een chip  geplaatst die registreert en opslaat of deze in de mond aanwezig is. Elke chip heeft een uniek serienummer en wordt geplaatst in de kunststof basis in het tandtechnisch laboratorium met een gegarandeerde levensduur van 15 maanden.

Reader
De USB-BT-Pen reader stelt de behandelaar in staat om de opgeslagen data in de chip  uit te lezen. Dit kan pas wanneer de chip zich binnen 3-4 millimeter van het magnetisch veld van de Pen reader bevindt. Tot die tijd geeft de chip  geen enkel signaal of straling. De  Pen reader is aangesloten via een standaard USB poort of connect via bluetooth.

Software
De TheraMon® software maakt het mogelijk om binnen enkele seconden de data te vertalen en zichtbaar te maken in een helder diagram. Zo kan in een oogopslag het aantal daadwerkelijke draagurenten opzichte van de gewenste draagtijd getoond en vastgelegd worden.

Wanneer u Theramon® in de praktijk gaat gebruiken heeft u minimaal Windows 10 met 1 GB geheugen nodig.

Hier vindt u een overzicht van de door microsoft ondersteunde windows 10 builds:

https://docs.microsoft.com/en-us/windows/release-information/

Orthosmart adviseert en ondersteunt alleen versies van Windows 10 en als deze nog door Microsoft, onder het kopje End of service: Home, Pro, Pro for Workstation and IoT Core, worden ondersteund.

Uw tandtechnisch laboratorium dient tevens bij Orthosmart aangesloten te zijn. Wij helpen u hier graag bij. De ThermaMon® kan aan alle laboratoria geleverd worden.

Meerdere mogelijkheden

Theramon biedt ook uitkomst bij “splint”therapie in het geval van CMD-problematiek en als ondersteuning bij MRA beugels/anti-snurkbeugels.

Dankzij Theramon is een goede communicatie mogelijk tussen behandelaar, patient en/of ouders/verzorgers.