Discussie met de patient over de draagtijd van de uitneembare apparatuur kan vanaf nu verleden tijd zijn!

Motiveren van de patiënt en, maar zeker ook de ouder(s), is een continue onderdeel van de behandelingsstrategie. Met de TheraMon® chip die in de uitneembare apparatuur wordt geplaatst registreert u exact het aantal gedragen uren.

Meten is weten
Het TheraMon®-systeem vormt een zeer nuttige aanvulling in de dagelijkse routine van de orthodontiepraktijk. Met bijgeleverde reader wordt het maandoverzicht van de gedragen uren per dag uitgelezen. Ook wordt het totaalgemiddelde gemeten, ten opzichte van het aantal gewenste uren en is dit middels een grafiek zichtbaar. Misleiding op de controle-afspraak door patiënt is er niet meer bij. Dit kan leiden tot een grotere therapie trouwheid. Het geeft een grotere voorspelbaarheid in het behandelresultaat met als doel een beter eindresultaat. Onvoldoende medewerking is eenvoudig aantoonbaar en kan vervelende discussies voorkomen.

Maar dat niet alleen: de orthodontist verkrijgt goed inzicht of de behandeling in combinatie met de draagduur onveranderd voortgezet kan worden of bijgesteld dient te worden.

Kosten en zorgverzekering
De zorgverzekeraar vergoedt de kosten voor de chip via code F611A. De kosten voor de chip kunnen dus doorberekend worden aan de patiënt.

Pluspunten TheraMon® voor de behandelend arts:

 • Een eerlijke weergave van de medewerking van de patiënt, confronterend en overzichtelijk
 • Minder kans op vervelende discussies en duidelijke dossiervorming
 • Geeft de behandelaar de mogelijkheid om biologische effecten te koppelen aan draagtijd en zo duidelijke
  doelstellingen te formuleren
 • Een beter gecontroleerde en voorspelbaarheid van de behandeling
 • Vroege herkenning van gebrek aan vooruitgang en zo de mogelijkheid tot wijziging van het behandelplan in een
  vroeg stadium
 • Verhoogt coöperatie en motivatie
 • Verkort de therapieduur
 • Reduceert  de kosten van de behandeling
 • Ondersteunt  bij de toepassing van taakdelegatie en efficiency

Wanneer u Theramon® in de praktijk gaat gebruiken heeft u minimaal Windows 10 met 1 GB geheugen nodig. Uw tandtechnisch laboratorium dient tevens bij Orthosmart aangesloten te zijn. Wij helpen u hier graag bij. De ThermaMon® kan aan alle laboratoria geleverd worden.